Koštunica: Nisam bio obavešten o Šarićima

0

Nije znao ništa o Šarićima dok je bio premijer: Lider DSS-a Vojisla Koštunica
 

Komentarišući navode da je Darko Šarić novac od narkobiznisa investirao u legalne poslove u vreme kada je on bio premijer, Koštunica je u intervjuu listu "Kurir" rekao da je za braću Šarić "čuo tek kada se njihovo ime pojavilo u medijima".

 

Koštunica je naglasio da je sa DSS u drugoj vladi bila i Demokratska stranka, koja je, kako je naveo, Šarićeva ulaganja i tada mogla da uoči.

 

"Ima različitih procena kada su se Šarići obogatili. Ja sam čitao o kupovini velikih zemljišnih poseda 2009. godine", dodao je predsednik DSS, i istakao da je borba protv korupcije i kriminala započeta u vreme njegove prve vlade.

Nicović: Šarić finansirao sve stranke u Srbiji

Policijski ekspert Marko Nicović nedavno je izjavio da je klan Darka Šarića "počeo da se razvija 2004. godine, kada je u Srbiji bio na vlasti Vojislav Koštunica, a oko njega crnogorski lobi, koji je imao veze i u samoj Crnoj Gori".

Nicović je dodao da su "oni pomogli da Šarić u Srbiji dobije status povlašćenog partnera, nakon čega je njegov klan finansirao sve stranke i iz opozicije i iz pozicije i zato nijedna služba nije reagovala na njihovo bogaćenje i uspon".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here