Palma: Žirafa u Jagodinu stiže u martu!

0

Jea, palac gore za žirafu: Dragan Marković Palma
 

"Žirafa nije plaćena sredstvima ni gradskog ni republičkog budžeta, već je poklon jednog donatora, koji voli Jagodinu", rekao je Marković.

 

U Zoološkom vrtu kažu da je objekat za žirafu napravljen prošle godine, "po najvišim evropskim standardima", a nabavka žirafe je u cilju "obogaćivanja sadržaja ZOO i privlačenje turista".

 

U ZOO vrtu 80 životinjskih vrsta

U Zoološkom vrtu u Jagodini smešteno je 80 životinjskih vrsta, sa preko 300 primeraka, bez ptica. U tom vrtu su tigrovi, lavovi, medvedi, vukovi, leopardi, panteri, majmuni, kamile, kenguri, antilope, terarijumi za reptile, akvarijumi za ribe…

Zoološki vrt u Jagodini, kome je ovo četvrta godina poslovanja, planira da ove godine kupi i krokodile, ali i neke nove vrsta ptica i majmuna i za to je planirano milion dinara.

 

Prošle godine, sa plaćenim ulaznicama, Zoološki vrt u Jagodini posetilo je više od 102.000 ljudi, koji su za karte platili više od 15 miliona dinara, ističu u ovom javnom preduzeću, uz napomenu da deca do pet godina imaju besplatan ulaz.

 

Restoran "Tigar" u ZOO, ostvario je prihod od 33,5 miliona dinara, kafić 1,9, a suvenirnica gotovo dva miliona dinara. Prodato je sladoleda za čak 1,7 miliona dinara, a pristojno se zaradilo i na prodaji "brze hrane", jahanju ponija, naplati parkinga i drugim "sekundarnim" sadržajima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here