Kragujevac slavi: Radnički u finalu Lige šampiona!

0

Filip Filipović
 

Radnički će u velikom finalu Lige šampiona igrati protiv boljeg iz meča Barseloneta – Primorje. Kragujevčani nisu napravili grešku Pro Reka, ni jednog trenutka nisu potcenili mladi beogradski sastav, diktirali su snažan ritam u odbrani, svesni da Partizan na poziciji centra nema igrača koji ozbiljnije može da zapreti. Istina, Soro je u uvodnim trenucima meča zaustavio petarac Filipovića, Partizan je kod rezultata 1:1 imao igrača, ali ni jednom nije uspeo da povede na meču. Crno-beli su svoje napade pokušavali da završe udarcima iz daljine, Mandić je dva puta bio precizan, ali je izostao bolji učinak Subotića, Ćuka i Dedovića.

 

Ključni igrač utakmice bio je crnogorski centar Boris Zloković, koji je dugo bio povređen, ali se u bazen vratio u pravi čas. Postigao je pet golova i potpuno razbio mlade bekove crno-belog tima. Radnički je na poluvremenu vodio sa 5:3, a onda su u narednoj četvrtini zaigrali sjajno i golovime Ivana Basare i Zlokovića stigli do nedostižnih 7:3.

 

U poslednjoj četvrtini Kragujevčani su igrali i za pokislu publiku na Monžuiku, Zloković i Filipović su efektnim golovima samo potvrdili klasu i u laganom ritmu završili srpski derbi u polufinalu Lige šampiona. Ionako ubedljiv poraz crno-belih ublažio je Nikola Dedović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here