MN PRESS

Košarkaši Partizana savladali su Mornar rezultatom 83:75 u 22. kolu ABA lige.

Poslednju pobedu u ABA ligi zabeležili su 3. januara protiv Splita u gostima i onda je pao Mornar u Beogradu, 20. marta.

Crno-beli su sjajnom igrom slomili goste iz Bara, a tokom gotovo čitavog drugog poluvremena je Partizan imao dvocifrenu prednost.

Sjajnom igrom, preciznim šutem za tri poena i jako dobrom odbranom je Partizan prekinuo niz od sedam poraza i posle 75 dana srušili Mornar sa 83:75.

Što se samog meča tiče, počelo je vrlo sporo i za prvih četiri minuta smo videli svega osam poena, tačnije po četiri na obe strane, a onda su Trifunović i Mozli napravili po dva faula…

Dobre vesti su počele da stižu kada je Pejdž pogodio šut za tri poena za 9:7, pa Mornar stiže do vođstva 16:12, ali su izabranici Aleksandra Matovića prvi kvartal zatvorili sa prednošću 18:16.

U drugom periodu smo prvo videli brzu treću ličnu Jeremića, pa je Mornar nakon toga imao bolje minute i čak vodio sa 32:26, da bi stigla serija Partizana od 7:0 na krilima Rašona Tomasa i sa 42:36 crno-beli zatvaraju prvo poluvreme.

U nastavku, videli smo nekoliko “monstruoznih” zakucavanja, prvo Vila Mozlija, a onda Džonija Hamiltona, od čega je drugo zaista bilo spektakularno i podsetilo na pravi NBA potez.

Sa 62:56 je Partizan ušao u poslednju deonicu, gde su bili apsolutno bolji rival i uglavnom vodili sa dvocifrenom prednošću, koja je čak išla i do 16 poena, a na kraju je rezultat glasio 83:75.

Najefikasniji je bio Rašon Tomas sa 17 poena, 14 je imao Pejdž, a po 11 Jaramaz i Perkins. Na drugoj strani, 12 poena Smita i 11 Hamiltona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here