U četvrtfinalu naš igrač izgubio od Francuza Puja s 4:6, 7:5, 6:2. 

I treći međusobni susret Filipa Krajinovića (49. mesto na svetskoj listi) i francuskog tenisera Lukasa Puja (26) na ATP turu rešen je u trećem setu, a i ishod je isti. Polufinalista australijskog opena ove godine ide među četiri najbolja na tuniru koji je osvojio 2016.

Igraće ili sa zemljakom Žo Vilfridom Congom (61) ili s Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem (17). Prvi par su Slovenac Aljaž Bedene (76) i Francuz Benoa Per (23).

U prvom se setu Krajinović, kada je načinio brejk, u sledeća dva svoja servisa suočavao sa po dve brejk prilike protivnika, a sve četiri je odbio. Bio je bolji i zasluženo je poveo.

Pravovremeno je došao do gema na servis Puja i u drugom setu, za vođstvo s 4:3, ali se francuski igrač nije pokolebao. Pripala su mu sledeća dva pa je Krajinović, umesto da je koraknuo ka pobedi, morao dvaput da servira za ostanak u setu. Drugi put nije uspeo da se odbrani. Popustio mu je servis, njegovo jako oružje.

U trećem setu, pri 1:1, nije iskoristio ni jednu od četiri brejk-šanse, a Puj je zatim uzeo gem na njegov servis. Tu se Krajinović i demoralisao. Bilo je dockan za još neizvesnosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here