Krajišnik u zatvoru sa teroristima

0

List navodi i da je Krajišnik izuzetno nezadovoljan što je smešten baš u taj zatvor.

"Većinu vremena provodi čitajući i iz ćelije izađe samo da uzme hranu i to je sve", izjavio je jedan od zatvorskih službenika koji je želeo da ostane anoniman.

Krajišnik kaznu služi u zatvoru "Vejkfild", Severni Jorkšir, a s obzirom na to da je osuđen i zbog progona muslimanskog stanovništva u BiH, čuvarima je, kako piše "Dejli ekspres", naređeno da ga posebno obezbede, jer se u zatvoru nalaze i islamski teroristi i fundamentalisti.

On je pre dve sedmice smešten u D krilo tog zatvora, dok je većina islamskih terorista prebačena u druge delove zatvora, a u zatvoru "Vejkfild" smešteni su i ljudi poput Roja Vitinga i Roberta Bleka, koji su osuđeni za ubistvo dece.

Žalbeno veće Haškog tribunala pravosnažno je osudilo Krajišnika na 20 godina zatvora zbog zločina nad nesrpskim stanovništvom u BiH 1992. godine.

Veće je time promenilo i umanjilo prvostepenu presudu, izrečenu u septembru 2006. godine, kojom je Krajišnik bio osuđen na 27 godina zatvora.

Kako navodi radio ’’Slobodna Evropa’’, poništen je deo prvostepene presude kojom je predsednik Skupštine RS osuđen za istrebljenje, ubistva i delimično progon.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here