EPA/Martin Divisek
Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak poručio je da je krajnje vreme da proces dijaloga Beograda i Prištine bude uspešno priveden kraju.

– Danas je tačno 10 godina otkako je Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozdravila spremnost Evropske unije da posreduje u procesu dijaloga Beograda i Prištine – napisao je Lajčak u objavi na Tviter nalogu.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da on bude uspešno priveden kraju.

Lajčak je pre par dana posle treće runde dijaloga na visokom nivou u Briselu naglasio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti zajednički potvrdili svoju posvećenost procesu koji se odvija pod okriljem EU.

Poručio je da su Beograd i Priština “u potpunosti napredovali” u razgovorima o raseljenim, nestalim i ekonomskoj saradnji i otvorili teme o aranžmanima za nevećinske zajednice i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine.

Lajčak je naveo da će se razgovori u okviru dijaloga Beogrda i Prištine u Briselu nastaviti sledeće nedelje na ekspertskom nivou, a da će se lideri ponovo sastati kasnije ovog meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here