Kratki espreso za prekid saradnje

0

Boris Bizetić u senci iako iza sebe ima hitove i 1.100 emsisija
 

Ima li šanse da ponovo na nekoj televiziji dobijete prostora za svoj šou program, možda na Pinku kod kuma Željka?
– Kako da ne. Možda ubodem i šesticu na lotou! Često gledam satelitske programe na italijanskim i nemačkim televizijama i vidim matorce koji imaju svoj šou. Ne angažuju njih zbog lepote, već zbog iskustva, elokvencije i talenta. Ja sam do sada plasirao preko 1.100 autorskih TV emisija, ali onima koji odlučuju o programu na televizijama taj podatak nije bitan. Već devet godina moja emisija "Smeh terapija" se emituje na regionalnim i kablovskim televizijima u Srbiji. Beograđani mogu da je gledaju, ali na emiteru iz druge države! Ne kukam, već opisujem stvarnost. Možda bi trebalo da postanem član neke stranke, pa da me nameste u neku televiziju sa nacionalnim predznakom – kaže Bizetić.

 

Kad parodija postane stvarnost

Šta mislite o štancovanju zvezda u Grandu i poslovnoj politici Saše Popovića?
– Pre nekoliko godina Saša je rekao da su on Slatki greh na koncertima, pre nego što na binu izađe Lepa Brena, pola sata izvodili program "Rokera s Moravu". Kao sposoban organizator sa njuhom on je napravio muzičku industriju plasirajući pesme koje su kompilacija svih muzičkih žanrova. Ja sam pisao i aranžirao pesme za "Rokere" kao muzičku parodiju, karikaturu. Za poslednjih 20-ak godina ta karikatura je postala stvarnost, na žalost – kaže Bizetić.


Zašto ne pozove kuma Željka Mitrovića?

– Ne vredi da zovem kuma, jer se ne odaziva. Godinama. Jednom davno mi se javio iz Amerike i tada sam ga pitao: "Kume, vidimo li se mi?" Odgovorio je: "Naravno, čim se vratim". Onda je nestao i od tada me ignoriše. Kada je Pink krenuo, već prve večeri, emitovan je moj "B. B. šou" koji je na Pinku išao narednih osam godina i prikazano je 536 epizoda. "B. B. šou" je postao značajna stranica u ličnoj karti Pink televizije kojoj sam ja dao ime. Ali, posle demokratske revolucije kum me je pozvao na kratki espreso i saopštio mi da se moja emisija ukida. I danas verujem da je to uradio po nečijoj instrukciji. Posle toga, na Pinku sam se pojavio svega pet-šest puta da predstavim pesme sa tada novih albuma.

 

Kafanski hitovi

Borisa Bizetića mnogi povezuju samo sa Rokerima s Moravu, ali on je komponovao neke od najvećih domaćih hitova koje su davno postali evergrin srpske muzike.
– Osim tih pesama, možda će se neko setiti da sam ja komponovao neke od najvećih kafanskih hitova, pa će mi to omogućiti gostovanje na Grandovoj televiziji. Spomenuću samo pesme "Nisi znala da te volim" (koju sam napisao 1975.), "Dani naše mladosti" sa poslednjeg albuma Silvane Armenulić, "Hajde da pevamo celu noć" koja je muzička lična karta Tamburice 5 i mnoge druge.


Mnogi se žale na nestašicu kvalitetnih pesama, zašto ne uradite numeru za neku od novih zvezda?

– Imam pun kredenac novih pesama koje imaju melodiju i pametan tekst. Ali, nisam pripadnik nijednog klana, ne družim se sa raznima po kafanama, rođendanima i stranačkim slavama. Plasman mojih pesama zavisi od sećanja onih koji pamte da su moji brojni hitovi sada evergrin. Imam ogromno iskustvo i dokazao sam da mogu da se adaptiram na bilo koji muzički stil. Nisam kriv što je ovo novo vreme donelo površnost, što su na pozicijama novi ljudi delimično obavešteni i nedovoljno obrazovani, koji misle da je sve počelo preksinoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here