EPA/Sedat Suna

Tursku ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare – rekao je on.

– Turska je članica Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije – istakao je portparol Kremlja.

Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO samo “jedan deo priče”.
Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

– Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih – zaključio je Peskov.

2 COMMENTS

  1. A možda, sve ovo nema nikakve veze sa EU i Švedskom – možda NATO hoće da indukuje sukob izmedju Turske i Srbije – da prepusti Turskoj uticaj na Balkanu kako bi eliminisala uticaj Rusije i Kine na Srbiju, pa ako se zarati, za NATO super – Turci i poturice (Bošnjaci i Albanci) bi ubijali Srbe, kao što Ukrajinci ubijaju Ruse, a NATO bi im slao oružje ! Tako bi ratni sukob bio razlog zašto se ne prima tzv zapadni Balkan i Turska u EU, kao što sada pravdaju neprimanje Ukrajne u NATO…NATO bi vojno držao sve te teritorije bez obaveza EU da im finanskijski pomaže, i time bi pokazao i SAD i evropskim zemljama ko je gazda na tlu Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here