Vladan Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde, na konferenciji za medije dva dana posle poraza u 161. derbiju, preuzeo je krivicu na sebe i rekao da je “taktički sve promašio” ali da je i mnogo naučio iz poraza.

– Posle utakmice apsolutno sam preuzeo odgovornost za ono što smo igrali. Plan koji sam imao, nismo uspeli da ostvarimo. Na samoj utakmici je moglo da bude mnogo bolje. Stojim i sada iza toga da smo sve promašili. Posledice za neuspeh, lošu igru i krivcu preuzimam na sebe. Svaki poraz boli, ali bitno je da nešto naučimo. Mnogo sam toga naučio u nedelju. To je život – rekao je Milojević.

Na pitanje dali ga je kao vrhunskog trenera zabolelo to što igrači Zvezde na derbiju nisu uputili šut u okvir gola, Milojević je rekao:

– Ja nisam vrhunski trener. Boli me i dalje činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nema udarac na gol… Dešavaju se takve utakmice i trudiću se da to ispravim.

Stiče se utisak da se i prošle godine u ovo vreme desio pad u Zvezdinoj igri, da li su se igrači istrošili i psihički i fizički posle ulaska u Ligu šampiona?

Mi smo od juna u ringu. Kao Gospodari prstenova jurili smo naš prsten – Ligu šampiona… Kritikovao sam igrače, ali sam ispred njih kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjavam zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv – naglasio je trener crveno-belih!

Zvezdinih navijača koji smatraju da bi fudbaleri trebalo da budu kažnjeni za lošu partiju protiv najvećeg rivala, ali Milojević je stao u njihovu odbranu.

Ako klub treba mene da kazni neka me kazni! Ja sam vojnik Crvene zvezde. Spreman sam na sve, kako za pohvale tako i za kritike. Spreman sam na sve sekvence, igrači su radili ono što sam tražio od njih. Prihvatićemo i kazne jer smo porodica, ali ja sam iskreno preuzeo odgovornost i to je to – rekao je i dodao:

– Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite. Nekada vas rezultat pokrije, ali sada to nismo imali.

Zvezdin trener nije želo mnogo da priča o poništenom golu u 69. minutu, pri rezultatu 0:0, za koji su neke bivše sudije ocenile da je bio regularan.

– Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam pre meča igračima da izbegavaju incidente. Da se ne skače… Hteli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovek sporta i uvek će tako biti. Nije vreme ni mesto da sada pričamo o tome – zaključio je Milojević.

Fudbaleri Zvezde sledeći meč igraju već u sredu od 19 časova protiv Voždovca na “krovu”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here