EPA
Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u komentaru za RTCG na izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija “da neće biti sprovođenja Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, u obliku u kojem je ratifikovan 2018. godine”, naveo je “da je taj sporazum važeći, a da se činjenice i realnost moraju poštovati”.

Krivokapić je istakao da je “taj sporazum važeći i obavezuje obe strane”.

– Pitanje granica na Balkanu je uvek problematično. Ako dotaknete do granica, to je potencijalno sukob. Dve ekspertske grupe konstatovale su to stanje i to je međunarodno verifikovano i ne vidim razlog zašto bismo pokrenuli to pitanje – kazao je Krivokapić.

Podsetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti nedavno je u Skupštini naveo da će iskoristiti “sve rapoložive mehanizme kako bi prema njegovima rečima ispravio fatalne greške u demarkaciji granice Kosova i Crne Gore”.

– Komisija za demarkaciju i održavanje granica nema mandat. Kada budemo imali novoimenovanu komisiju, sva nerešena pitanja će se rešavati putem posebnih mehanizama koje će ova komisija preporučiti. Daću sve da ispravim nepravedne greške koje su učinjene potpisivanjem štetnog sporazuma 2018. godine, kojim je Kosovo izgubilo teritoriju – naveo je Kurti u Skupštini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here