Krivokapić o Temeljnom ugovoru: Neću potpisati

0
Tanjug
Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je, upitan da li veruje u opstanak Vlade ili je za njenu rekonstrukciju, kazao da ima jasan stav koji se ne menja.

Rekao je da “bilo kakvo kasapljenje” budžeta nije dobro za građane.

– Da bi Crna Gora išla ekonomskim rastom 6,4 odsto svako dopunjavanje remeti balans budžeta. On je balansiran tako da obezbijedi ono što je najvažnije – rekao je premijer novinarima nakon sastanka sa privrednicima.

Kazao je da ne zna “koja je Vlada manjinska ako nije ova”.

– Ako dođe bolja, kvalitetnija, je li Bog dao. Ideja koja je dobra je da bude unapređenje ove Vlade u delovima kojima treba. Taj model koji se predlaže zahteva političku korupciju, a onda, ako se budžet ne usvoji, i političku krađu. Te određene adrese koje šire da je neka proevropska vlada veća od ove neka to dokažu – poručio je Krivokapić.

Kazao je da, ako se u Skupštini usvoji interpelacija za smenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i Vesne Bratić, tu odluku neće potpisati, jer mu “nije obaveza da podrži predlog nekoga ko je radio protiv Crne Gore”, o ma kom ministru se radilo.

– Očekujem od marta Tužilački savet. Trebalo je napraviti jake kriterijume koji jasno definišu ko je dokazan u svojoj struci. Najvažnija stvar je definisanje Tužilačkog saveta, ne može biti gore od onoga što je bilo – kazao je premijer.

Kada je u pitanju potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapić je kazao da nikakav odgovor od Patrijaršije nije stigao i da je uradio sve što je do njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here