”Kriza u Ukrajini kao NATO bombardovanje Jugoslavije”

0

NATO bombardovao suverenu zemlju, iako nije bila pretnja po taj savez: Sergej Lavrov
 

Lavrov je podsetio da je NATO počeo svoje 78-dnevno bombardovanje suverene Jugoslavije bez saglasnosti UN, iako ona nije predstavljala pretnju tom vojnom savezu.

 

"Imamo razloga da verujemo da vodeće evropske zemlje shvataju svoju odgovornost za ono što se događa u Ukrajini. Voleli bismo da se i SAD pridruže EU u shvatanju te odgovornosti", rekao je za "Raša tudej" Lavrov, koji se nalazi u poseti Bugarskoj.

 

Pročitajte još:

* Nemačka ministarka: NATO bombardovanje nije bilo kršenje prava
* "SAD podržava fašiste, teroriste i narko-bosove… od SFRJ do Ukrajine"
* Čega se pametan stidi, NATO se ponosi

On je apelovao da međunarodni partneri ostave po strani svoje ambicije i da misle na spašavanje života civila na jugoistoku Ukrajine.

 

"Sada moramo da mislimo na spasavanje života", naglasio je šef ruske diplomatije, koji smatra da prekid vatre na jugoistoku Ukrajine ne bi smeo da bude odlagan ni pod kakvim okolnostima.

 

Lavrov kaže da će primirje doprineti da počnu mirovni pregovori u kojima treba poštovati prava svih regiona u Ukrajini, kao i da će pregovorima biti određena buduća politička mapa puta za razrešenje krize.

 

On je ukazao na to da sporazum, postignut u Berlinu prošle srede između Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine o formiranju kontakt-grupe s ciljem postizanja zajedničkog dogovora o prekidu vatre, nije stupio na snagu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here