Tanjug
Krizni štab

Krizni štab za borbu sa korona virusom doneo je odluku da jesenji raspust traje devet dana, a da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima budu obavezne od 20 časova.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je rekla da je nakon miliona primljenih doza u našoj zemlji pokazano da su vakcine bezbedne, i da nismo imali nijedan teži slučaj reakcije na vakcinaciju.

“Šta je sada suština. Ponovo moramo da kažemo: “Vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija”. U ovom momentu je 56 odsto građana vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 40 godina tek svaki četvrti je vakcinisan, i ja bih apelovala na sve mlade ljude koji misle da im virus ne može ništa da svako mora da da svoj doprinos borbi”, rekla je ministarka Kisić Tepavčević.
Ona kaže da je uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se okupljaju mlađe osobe imalo značajnog efekta na povećanje broja vakcinisanih, pišu Novosti.

“U skladu sa tim proširujemo vremenski period za ugostiteljske objekte od 20 časova. S tim što će svi ti objekti moći da rade 24 časa”, rekla je ministarka.

Ministarka je pojasnila da će kovid propusnice važiti od 20 časova, pa do kraja radnog vremena određenog ugostiteljskog objekta.

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana. Prvobitno je, prema kalendaru školske godine, trebalo da se praznuju 11. i 12. novembar, ali je odlučeno da zbog epidemiološke situacije, cela ta nedelja bude neradna. „Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorena vrata“ rekao je Ružić, prenele su Novosti.

1 COMMENT

  1. Ma sta se postize time ? Evo ja cu pomeriti svadba ce biti od 12h do 20h…i mozete da me poljubite…tamo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here