J. Gajeskov
Zajednički snimak folkloraša liverpulskog društva

Vredni članovi uprave Kulturno-umetničkog društva Izvor iz Liverpula i roditelji šezdesetak dece iz folklorne sekcije, organizovali su u utorak 12. decembra tradicionalno trofejsko veče.

Anđela Lacmanović brine o upisu novih članova

Tom prilikom, svim folklorcima su uručene diplome za njihov doprinos još jednoj uspešnoj godine Izvora.

Bilo je to nezaboravno druženje pred odlazak na zasluženi godišnji odmor.

Diplome za veliku grupu Izvora

Posle dodele diploma, članovi svih uzrasnih grupa ovog folklornog društva uhvatili su se u veliko kolo, a njima su se pridružili i prisutni veseli roditelji. Slika koja se pamti.

– Tokom protekle godine folklorci našeg društva imali su mnogobrojne nastupe, kako na domaćoj sceni, tako i na gostovanjima kod prijateljskih društava, gde su uvek bili pozdravljeni zasluženim aplauzima. Ono što je najvažnije je želja mladih da uče, neguju i promovišu folklorno blago našeg naroda – kaže za “Vesti” koreograf društva Rajko Dobre.

Najmlađi i najslađi u redu za diplome

On je naročito istakao doprinos koji u funkcionisanju KUD Izvor daju porodice dece i mladih članova društva.

Kolo za rastanak, doviđenja do februara 2024.

– U našem radu imamo punu podršku roditelja, baka i deka dece koja igraju folklor, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost. To se dalo videti i večeras kada su pripremili obilje hrane za ovaj susret, kao i to što su se nadmetali u kolu s folklorcima, dajući im na taj način podstrek da nastave misiju očuvanja naše kulture na ovim prostorima, daleko od otadžbine – kazao je Dobre.

Raspust za “izvoraše” trajaće do prvog utorka u februaru 2024. godine, kaka počinje upis novih članova i redovne probe.

Kolo za rastanak, doviđenja do februara 2024.

Roditelji dece i mladih koji žive u Liverpulu i okolini, a žele da se priključe radu KUD Izvor, treba da se jave Anđeli Lacmanović na broj telefona 0410 866 952. Takođe, redovne informacije iz ovog društva možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici Izvora, na adresi www.facebook.com/kudizvor.liverpool.

Za bogato posluženje potrudile su se majke i bake članova društva

Prvi nastup na Svetosavskom festivalu

Iako je početak novih aktivnosti KUD Izvor zakazan za februar iduće godine, folklorci iz Liverpula će prvi nastup u 2024. imati nešto ranije.

Naime, Izvore će učestvovati na Svetosavskom festivalu u manastiru Novi Kalenić kod Kanbere, na Savindan 27. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here