Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković treći dan boravi u imigracionom pritvoru u Melburnu u hotelu sa migrantima, a kako vreme prolazi pojavljuju se dokazi i detalji kojipokazuju da je sve urađeno u skladu sa pravilima propisanim od strane tamošnjih vlasti.

Tako novi dokaz koji ide Novaku u prilog pokazuje da je dobio pismo od stane australijske imigracione službe nekoliko dana pre dolaska, u kojem je potvrđeno da može da putuje u Australiju bez karantina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je potvrdilo da Novak ispunjava sve uslove. Prethodno je bio testiran pozitivno na koronavirus 16. decembra.

Njegovi advokati su na sudu podneli dokumenta u subotu uveče u kojima je prikazana korespondencija sa Ministarstvom unutrašnjih poslova obavljena 1. januara 2022. godine. Oni su tada rekli da “Novak ispunjava sve uslove za putovanje po zemlji, nakon što u nju dođe”.

Australijski mediji kontaktirali su Ministarstvo i očekuje se njihov odgovor na navedene tvrdnje.

Dokumenti koji su mu omogućili da dobije vizu izdati su 18. novembra, a 30. decembra je dobio medicinsko izuzeće od strane dva nezavisna borda i Teniske federacije Australije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here