Kum otvorio festival

0

Majstorstvo: Bojan Z i Nik neobična, ali sjajna kombinacija

 

 

Tim povodom je i džez prvi put ušao u novootvoreni prekrasni prostor Carreau du Temple, gde je naš Bojan u goste doveo trombonistu Nemca Nila Vograma. Oduševili su prepuno gledalište koje je neprestano cupkalo u njihovom ritmu.

– Bojan je sve to perfektno vodio i sve je "plivalo". Dva različita karaktera, a uživanje je bilo doživeti njihov sklad – rekla je pijanistkinja Adna Stupar.

Željko Draginić je Beograđanin, živi u Portugalu, a, eto, našao se u Parizu, pa pravac na džez. Komentariše:

 

– Visoki profesionalizam.

 

Vesna, Bojan, Željko i Adna
 

Vela Veljković je "novinar na čekanju":

– Treću godinu pratim otvaranje Džezikolora, svaki put mu se sve više radujem, svaki put je drugačije. Blago nama što imamo Bojana!

Uživao je i Vojin Jagličić, muzikolog na masteru u Parizu:

– Dopada mi se taj novi Bojanov projekat. Neobična je kombinacija klavira i trombona, ispao je sjajan spoj.

A na postkoncertnom koktelu, uz slane perece i pijuckanje, super štimung kreirala je srpska grupa Fish in oil (Bratislav Radovanović, Dušan Petrović, Branko Rapojević, Feđa Franklin i Veljko Nikolić – Papa Nik).
 

KCS ne učestvuje

– Nažalost, Kulturni centar Srbije se ove godine nije prijavio za učešće, a Srbiju je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informacija predstavljala grupa Fish in oil
, koja je nastupila i u Irskom kulturnom centru. Za festival je značajno partnerstvo sa Nacionalnim džez orkestrom, odgovornim i za programe u ovom novom Kulturnom centru Pariza gde su srpski umetnici održali humanitarni koncert za žrtve poplave – kaže Vladimir Marinković, koordinator festivala.

Težnja ka perfekciji

Na postavljeno pitanje da li je džez bolji juče, danas ili sutra, Beograđanin-Parižanin Bojanu Z je odgovorio: "Prekosutra" i razradio:
– To je večita težnja ka ideji o perfekciji. U trenutku kada je koncert gotov – gotov je, a ono što ostaje ljudima u glavi, to je ono što smo odsvirali. Već razmišljam šta ću raditi prekosutra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here