EPA/Milan Kammermayer
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je Albancima Dan kosovskih snaga bezbednosti i izjavio tokom centralnog obeležavanja ovog događaja u kasarni “Adem Jašari” u Prištini, da su Kosovske bezbednosne snage (KBS) naslednica OVK.

Kurti je naglasio da je Vlada do sada obuku u inostranstvu prošlo 3.459 vojnika i oficira, a da je Vlada Kosova udvostručila vojni budžet.

– Vlada Kosova je za manje od tri godine više nego udvostručila budžet za Ministarstvo odbrane, utrostručila ulaganja u naoružanje i više nego učetvorostručila obuku i školovanje naših oficira i vojnika u inostranstvu. Za manje od 32 meseca u inostranstvo smo poslali 3.459 vojnika i oficira. U isto vreme, jasno nam je da je KBS naslednik Oslobodilačke vojske Kosova – izjavio je on.

On je poručio da građani treba da idu u budućnost sa pozitivnim pogledom na državu.

– To je dan radosti kada istovremeno obeležavamo sećanje na one koji su se žrtvovali, ali u isto vreme idemo ka budućnosti sa optimizmom jer znamo koliko smo bezbedni sa svojom vojskom – zaključio je Kurti.

2 COMMENTS

  1. Do juce je bio.protiv OVK.i.najveci protivnik PDK partije a sada im se ulizuje radi dobijanja vlasti na sledecim izborima.
    Ali.uzaud OVK.zna njegove glumacke.igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here