EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da se Kosovo ne plaši onoga što se dešava u Ukrajini, ali da je na oprezu s obzirom na činjenicu da Srbija ima više od 40 vojnih baza u blizini Kosova.

Kurti je u intervjuu za švajcarsku TV Blik rekao da uprkos tome, Kosovo na svojoj teritoriji ima NATO i EU, koji pružaju bezbednost građanima Kosova.

– Ne plašimo se, ali smo veoma budni. Srbija ima više od 40 vojnih baza kod granice sa Kosovom. Ali imamo NATO na terenu, čak i ako nismo članica, a imamo i EU. Sa našim zapadnim partnerima gledamo u budućnost sa nadom – rekao je Kurti.

On je naveo i da Srbija i Rusija imaju veoma bliske veze i da su tokom 2012. godine imale dve zajedničke vojne aktivnosti, dok ih je, kako je rekao, prošle godine bilo sto.

– Srbija još nije osudila aneksiju Krima niti okupaciju Ukrajine – rekao je Kurti.

On je govorio i o nameri Kosova da postane deo NATO i EU, dodajući da se ono snažno bori protiv korupcije da bi se to postiglo.

– Da bi se pridružila EU zemlja mora da ima funkcionalnu demokratiju, slobodne medije i da nema korupciju. Međutim, Kosovo nije baš uzor u tom pogledu. Od kada je naša vlada stupila na dužnost pre godinu dana, zaista smo bili uzor. Rasformirali smo 60 kriminalnih organizacija, uhapsili smo 230 korumpiranih funkcionera – rekao je Kurti.

9 COMMENTS

  1. Ha ha koga ste uhapsili policajce carinike fajdedzie.Krupne ribe nesmes ni da pipnes.Nemoj da lazes.Kosovo ima najvecu korupciju na svetu kao i nezaposlenost.

  2. ….MOLICE TE VI SRBIJU DA VAM DA ZEJTIN I BRASNO ,DA IMATE DA PRAVITE BAKLJAVE I TULJUMBE….
    …KOLIKO STE ZAPADU U DUPETU DA NEMOZE KOMOTNO DA PRDNE ODVAS…

  3. Bože☦️Pomozi
    U Nišu da se izgradi navjeća ruska baza na svijetu
    Ako može Bonsdil da bude izgarađen za amerikance da štite albance
    Može i za Srbe isto tako u Nišu☦️
    Bože☦️Pomozi

  4. И срце и душу ратника и родољуба имамо.Па се ти курчи курти.Неће ти ни ЕУ ни НАТО помоћи.

  5. Baze su bile nekada potrebne, danas “regionalna” sila moze da gadja iz svog dvorista. Velemajstor drzi sve u tajnosti i vadi skrivene adute po potrebi. Mecku nije trebalo izazivati i terati u na zid. Problem zapada je da duel ne moze da ogranici a kapitulaciju odgadja. Velemajstor to zna i dize cenu. Kauboji su rat izgubili pre nego sto su ga i poceli. Diplomatija sad nema izgleda. Pobednik hoce samo bezuslovnu kapitulaciju. Pijani i zaludjeni ne znaju da su im dani odbrojani. Do sad ide sve po planu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here