Kosovo online
Kfor na Brnjaku

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapsen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metrohiju.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komsiluk, a on pokušao da skloni dete.

Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu s porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava.

2 COMMENTS

  1. Zahtevamo od medjunarodne zajednice😃 sta? Pa medjunarodna zajednica od 1914 nas ubija i mi i dalje nesto zahtevamo

  2. Navode da je Srecko uhapsen jer je
    povredio kosovski ustav!
    Sta treba Srbija da uradi da sve na Koemet
    privede one koji su povredili ustav Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here