EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Novinar Miljaim Zeka kritikovao je kosovskog premijera Aljbina Kurtija jer, kako je istakao, sprovodi pogrešnu politiku po pitanju severa Kosova. On je rekao da je Kurti predao sever.

– Nekada je u tom delu bila delimična kontrola, sada je uopšte nema. Ne kažem da je to Kurti uradio namerno ili namenski, ali je predao sever Kosova – rekao je Zeka.

Zeka je ocenio da zbog ovakve situacije na severu, prednost ima predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ja kažem da je sever Kosova politički problem. Ne rešava se nasiljem. Dali su Vučiću kartu da koristi u Ujedinjenim nacijama – kaže Zeka, koji je i bivši poslanik.

Prema njegovim rečima, kada Kurti ne sluša SAD i EU Kosovo gubi.

– Albin Kurti ne bi trebalo da sledi logiku neposlušnosti SAD i EU. Kad god ne sluša strance, Kosovo gubi. Nije problem što Aljbin Kurti gubi, već što Kosovo gubi – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Ne razumem šta je Kurti umislio ? Da će SAD da bombarduju Srbiju, krše rezoluciju SB 1244, prave vojnu bazu, lobiraju za tzv Kosovo po svetu kako bi Albanci vladali na toj teritoriji ??? hahahaha

  2. A sta Vucko radi, pa Kurti moze ovako? Ameri su svoje odradili. Sad je na nama da odradimo. Ali nesto ne vidim da se srpske snage na Kosovo vracaju?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here