EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Aljbin Kurti pozvao je video porukom Albance u Srbiji, a posebno u Bujanovcu, Preševu i Medveđi da učestvuju na popisu stanovništva koji je u Srbiji počeo.

Kurti je u poruci naveo da se Albanci koji žive u Srbiji u “kontinuitetu suočavaju sa nacionalnom i ljudskom diskriminacijom” i sa, kako je kazao “pasivizacijom njihovih adresa”.

Kazao je da popis za Albance “nije samo pitanje stastitike”, te pozvao građane da na “pasivizaciju odgovore registracijom svakog Albanca”.

– Kao premijer Republike Kosova pozivam Albance koji žive u Srbiji, a posebno u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, da odgovore popisivačima registrujući sebe i članove porodice – naveo je on.

Pozvao ih je “da na pritisak odgovore registracijom” i da, kako je naveo odgovore na pasivizaciju registrujući svakog Albanca – one koji su sa privremenim mestom boravka u dijaspori i na Kosovu.

U Srbiji je juče počeo popis stanovništva i imovine koji će trajati do 31. oktobra.

Politički lideri Albanca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe su prethodno pozvali sunarodnike da se odazovu popisu, za razliku od prethodnog koji su bojkotovali.

2 COMMENTS

  1. Znači krećemo u rešavanje pitanja spskog vlasništva na KiM !? Srbija je pravni naslednik Jugoslavije, pa je po tom osnovu i otplaćivala dugove za tzv Kosovo, odnosno ostala vlasnik infrastrukture i preduzeća koji su finansirani iz tih kredita…ako su kriminalne vlasti to prodale u nekoj privatizaciji, što bi rekli Amerikanci – no problem, plaćaće se porez Srbiji i sve je ok !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here