Pixabay

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić saopštio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ”danonoćno čisti preostale Srbe” sa Kosova i Metohije.

”Kurtijeva vlada sada bukvalno danonoćno čisti preostale Srbe sa Kosova. Nakon što je nezakonito zabranio srpski dinar i presekao žicu od koje zavisi sama egzistencija srpske zajednice, on sada nasilno razbija preostale zdravstvene ustanove i mesne zajednice i nastavlja da hapsi, maltretira i teroriše civilno srpsko stanovništvo”, napisao je Đurić na svom profilu na mreži Iks.

On je istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine ”Kurtijevo divljanje”.

”Iako je dobro što postoji široka međunarodna osuda tekućih akcija Kurtija i njegovih poručnika, potrebna je snažna i konkretna akcija. Ako ga sada ne sprečite, to će vrlo verovatno značiti strateški neuspeh. Neuspeh od kojeg se širi region možda neće oporaviti generacijama”, napisao je Đurić.

Ambasador je ocenio da ”jednonacionalno Kosovo nema nikakvu budućnost”.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here