Kuzmanović: Ešton priča staru priču

0

Rajko Kuzmanović

 

"Mi imamo nameru da ostanemo ovde u BiH kao jedan visoko decentralizovan entitet sa svojim pravima i obavezama koje imamom po dejtonskom Ustavu", rekao je Kuzmanović, reagujući na ocenu stanja u BiH Eštonove prema kojoj je RS "nastavila da bude klljčni problem".

 

Kuzmanović je novinarima izjavio da Eštonova u svom izveštaju navodi "već potpuno stare stvari", jer "govori o tome da RS ima neke mere koje vode ka tome da se ne poštuje Dejtonski sporazum i da se dovodi u pitanje integritete BiH".

 

Predsednik RS je istakao da "o secesiji, odvajanju RS, govore drugi", ali ne i enitetski predstavnici, jer RS nema takvu nameru. On je dodao da Srpskoj ne pada na pamet da se nikome priključi, ni Srbiji, ni Hrvatskoj, a niti bilo šta drugo.

 

"Eštonova, u najmanju ruku, nije u pravu da tako piše Savetu bezbednosti", rekao je Kuzmanović, izražavajući uverenje da će doći i u drugu fazu i da će ona "ubrzo shvatiti da to nije baš tako".

Ketrin Ešton je u redovnom tromesečnom izveštaju UN navela da se u BiH politička situacija nastavila pogoršavati i da je RS "nastavila da bude ključni problem", kao i da je "otvoreno prekršila anekse 2, 4 i 10 Dejtonskog sporazuma".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here