EPA-EFE
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas u Prištini, posle sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, da je iznenađen izjavom predsednika Srbije o “novoj armaturi” Briselskog dijaloga.

Lajčak je dodao da je sa Kurtijem danas razgovarao o nastavku dijaloga, kao i o pripremama za naredni sastanak, ali nije naveo datum sledećeg sastanka.

– Ovde smo da poguramo proces napred, sastanak će se održati što je pre moguće i to je svrha zašto sam danas ovde. Želimo da budemo sigurni da sastanak ima sadržaj i da bude produktivan – rekao je Lajčak.

Lajčak je u Prištinu doputovao bez prethodne najave, a osim sa Kurtijem, sastao se i sa glavni pregovaračem Prištine u dijalogu, potpredsednikom kosovske vlade Besnikom Bisljimijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je psle nedavnog sastanka sa Lajčakom i izaslanicima francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca, da postoji predlog “nove armature” dijaloga sa Prištinom.

2 COMMENTS

  1. Разумели смо Лајчака – “арматура” Вучићу да пристане на све, а Куртију “перје” – како хоће, само нек му је мекано!!! Или је , као и Коштуница, постао необавештен?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here