Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem razgovarao u Briselu o dijalogu o normalizaciji odnosa dve strane, u kontekstu težnje Srbije za članstvo u EU.

“Dobro je dočekati srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića danas u Briselu. Razmenili smo mišljenja o dijalogu o normalizaciji odnosa u kontekstu aspiracija Srbije za članstvo u EU”, naveo je juče Lajčak na Tviteru.

Dačič je prethodno, nakon odvojenih sastanaka u Briselu sa Lajčakom, šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom, komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, poručio da su i Borelj i Lajčak istakli veoma konstruktivnu i odgovornu ulogu predsednika Aleksandra Vučića kad je reč o poslednjim razgovorima u Beogradu o dijalogu Beograda i Prištine.

On je dodao da je opredeljenje Srbije da učini sve što može, vodeći računa o nacionalnim i državnim interesima, da nastavi evropski put i usaglašavanje politike sa politikom EU.

1 COMMENT

  1. Netreba nam Evropska mafija ni ti ni Vucic.Dosta je bilo.Uzmite Turke oni vec pedeset godinaa hoce da vam se pridruze.Ako vam to Vucic veruje povedi te ga sa sobom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here