Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je večeras novinarima u Prištini da je u procesu normalizacije odnosa ostvaren mali napredak, te najavio da će tzv. kosovska vlada sutra saopštiti informaciju u vezi uredbe Centralne banke, koja predviđa suspenziju dinara.

Posle susreta sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a na pitanje da li je tzv. kosovska vlada spremna da odloži odluku u vezi dinara, Lajčak je rekao da će o tome sutra biti saopštena informacija.

– Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova. Ali neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koja će vam sutra biti saopštena – rekao je Lajčak.

Podsetio je da u junu slede izbori za Evropski parlament, a krajem godine i predsedenički izbori u SAD, što znači da će pažnja javnosti kasnije biti usmerena na te procese, zbog čega je juče i danas boravio u Beogradu i Prištini, kako bi razgovarao o procesu normalizacije Srbije i Kosova.

– Da razmotrimo gde smo i da razgovaramo koliko možemo napredovati dok EU ne uđe u izborni proces. Zahvaljujući dijalogu ostvarili smo važne rezultate krajem prošle godine, poput sporazuma o energentima, registracijama. Ostvarili smo konkretne i vidljive rezultate. Bilo je malo napretka u normalizaciji odnosa – rekao je Lajčak.

3 COMMENTS

  1. Kurti opasan političar nameče razna tehnička pitanja kako bi Poglavlje 35 bilo bogatije pred međusobnim priznanjem i kako bi kupovao vrjeme sad u jesen vanredni izbori pa ode do iduče godine ZSO dok u drugoj strani jača svoju Vojsku Kosova sa svojim saveznicima i modernim naoružanjem sve teče po planu dok Beograd gubi svaku partiju šaha jadno.

  2. Kako to mislite Gospodine Lajcek da je dosta postignuto u normalizaciji odnosa uhapseno je dosta srba ranjeno je dosta srba i nekoliko je ubijeno srba na kosovu i vi to sa zapada zovete uspjehom neko nije normalan ovo se zove otimanje kosova nasilnim putem ne moze se govoriti o nikakvom dijalogu sami sebe lazete

  3. ЕУ је на страни албанаца баш исто као и американци .
    Пробудите се господо у влади , курти не ради баш ништа без препорука свог газде , америке.
    ПРЕСТАНИТЕ СА ТИМ ПРЕГОВОРИМА
    ТО ЈЕ СВЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ.

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here