Objavljen raspored za peti dan nadmetanja na Australija openu.

Po prepreka u trećem kolu deli dva naša vodeća tenisera na svetskoj listi od međusobnog duela u osmini finala u Melburnu. Dušan Lajović (27. mesto) sastaće se čas iza ponoći po našem u petak s Argentincem Dijagom Švarcmanom (14) na stadionu “Margaret Kort”, drugom po veličini na prvom turniru za grend slem u sezoni.

Novak Đoković, drugi “reket” sveta, branilac trona na koji se peo rekordnih sedam puta, igra s Japancem Jošihitom Nišiokom (71). Kao i dva dana ranije, kada je savladao njegovog zemljaka Tacumu Ita (146) sa 6:1, 6:4, 6:2, naš as izlazi na glavni teren “Rod Lejver” posle dva meča ženskog singla.

U prvom (1 čas po našem, 11 č po lokalnom) vodeća na listi Ešli Barti, za koju se domaćin nada da će biti prvi australijski osvajač posle 1978, igra protiv Ruskinje pod zastavom Kazahstana Jelene Ribakine (26). Sledi susret proslavljene Amerikanke Serene Vilijams (9) s najboljom kineskom igračicom Ćang Vang (29).

U večernjem programu najpre Japanka Naomi Osaka (4), lanjska pobednica, igra sa senzacionalnom 15-godišnjom Amerikankom Kori Gof (67). Za kraj je ostavljena poslastica. Švajcarski as Rodžer Federer, treći “reket” sveta, šestostruki osvajač, sastaje se s Australijancem Džonom Milmanom (47), dužnikom s Ju-Es opena 2018, pošto ga je izbacio u osmini finala, a već je bio viđen Federerov duel s Đokovićem u četvrtfinalu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here