U gostima izgubili i Denver i Sakramanto.

Denver je poklekao u drugoj od tri uzastopne utakmice koje igra u gostima. Posle pobede protiv Minesote savladao ga je Hjuston sa 121:105 zahvaljujući svojim razigranim asovima Raselu Vestbruku (28 poena) i Džejmsu Hardenu (27), a odličan je bio i Erik Gordon (25). Jedini na meču s tripl-dablom bio je ipak Nikola Jokić, najefikasniji u Denverovom timu, koji je bio desetkovan (bez Marija, Herisa, Portera, Milsapa i Plamlija).

Postigao je 19 poena (3-6 slobodna bacanja, 8-18 za dva, 0-1 za tri). Imao je 12 skokova (četiri u napadu) i deset asistencija. To mu je prvi “trostruko-dvostruko” učinak u ovoj godini, a osmi u sezoni. Prethodni put tripl-dabl je postigao u pobedi kod kuće protiv Memfisa 28. decembra. U sledećih 12 utakmica nijednom nije imao najmanje deset asistencija, što je segment po kojem je u NBA stekao posebnost za centra.

Utakmica s Hjustonom bila mu je 25. uzastopno s dvocifrenim brojem poena, a na šest od poslednjih sedam mečeva ima dabl-dabl. U tripl-dabl učinku u sezoni poravnao se baš s Vestbrukom. Više ih imaju Slovenac Luka Dončić, as Dalasa (12), i zvezda Lejkersa Lebron Džejms (9).

Sakramento je izgubio od Detroita sa 127:106. Nemanja Bjelica, koji je u startnoj petorci Kraljeva, dao je 14 poena (1-1 slobodna bacanja, 5-8 za dva, 1-4 za tri). Imao je za pola sata u igri devet skokova (četiri u napadu) i pet asistencija. Bogdan Bogdanović je 26 minuta postigao 19 poena (5-9 za dva, 3-8 za tri) uz dva skoka i tri asistencije.

Golden Stejt je kod kuće izgubio od Jute sa 129:96. Alen Smailagić nije dobio priliku. Memfis je kao gost poražen protiv Bostona sa 119:95. Marko Gudurić je igrao 11 minuta. Pogodio je oba slobodna bacanja, a promašio je jedini šut za trojku. Imao je dva skoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here