EPA/Yuri Kochetkov
Sergej Lavrov

Sjedinjene Američke Države otvoreno se angažuju na ispumpavanju resursa iz evropskih zemalja, dok Evropa svojim poslušnim pokoravanjem gubi stratešku autonomiju i osećaj dostojanstva, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na međunarodnom forumu “Za slobodu nacija”.

– U kontekstu ekonomskih problema, Amerikanci su se otvoreno angažovali na ispumpavanju resursa iz Evrope. Odsecaju obećavajuća tržišta i pouzdane izvore energije. Zbog toga su bez oklevanja digli u vazduh gasovode Severni tok i naredili Nemačkoj i ostatku Evrope da proguta ovo poniženje. Evropa je tiho poslušala, zaboravljajući na svoje nekadašnje stidljive spekulacije o strateškoj autonomiji i dostojanstvu – naglasio je Lavrov.

On je istakao da je sada “evropska industrija bukvalno prinuđena da bira između prebacivanja poslovanja u inostranstvo i propasti”.

– Evropljani su odrasli ljudi. Neka sami brinu o svojoj sudbini – poručio je Lavrov.

Partija Jedinstvena Rusija organizovala je prvi Međunarodni forum pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma “Za slobodu nacija”.

Forum se održava u Moskvi 15. u 16. februara uz učešće više od 50 zemalja.

3 COMMENTS

  1. Jadan ruski narod, sa vama je izgubio svaki ugled kao i mi sa Milosevicem, zelim vam totalnu propast

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. evropa je odavno izgubila dostojanstvo i više nema šta da izgubi, a mi će mo biti isti kada udjemo u nju ako ikada udjemo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here