Vesti
Otac Jovan Jović sa suprugom i decom

Parohija Svetog kneza Lazara u Aleksandriji dobiće uskoro novog svešptenika. Na predlog prote Miodraga Perića i crkvenog odbora Lazarice, a uz blagoslov episkopa australijsko-novozelandskog Siluana, u ovu sidnejsku crkvu iz Beograda iduće nedelje dolazi otac Jovan Jović.

Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici crkve Svetog kneza Lazara, otac Jovan će naslediti protu Miodraga u aleksandrijskoj parohiji nakon njegovog odlaska u mirovinu, za tri do četiri godine. Do tada će dvojica sveštenika zajedno služiti u ovom hramu, kao i prema potrebama Srpske pravoslavne crkve u Australiji.

„S obzirom na to da naš novi sveštenik stiže u Australiju najverovatnije u petak, 19. aprila uveče, naša parohija užurbano vrši pripreme za dostojanstven i srdačan doček i smeštaj oca Jovana i njegove porodice“, navedeno je u objavi na stranici Lazarice.

Po dolasku, otac Jovan će preuzeti parohijske dužnosti i obaveze s protom Miodragom, a pošto je predstojeći period zbog Vaskršnjih praznika veoma zahtevan za sveštenike i neće imati dovoljno vremena da se posveti svojoj porodici i domaćinstvu, iz Lazarice pozivaju parohijane da pomognu u obezbeđivanju onoga što je neophodno jednoj porodici koja se tek doselila u Australiju.

„Prota Miodrag će, uz pomoć crkvenog odbora, voditi celokupan poduhvat dočeka i smeštaja oca Jovana i porodice: najam stana, nabavku avio karata i polovnog automobila, doček na aerodromu i doček u crkvi, sa zakuskom u crkvenoj sali“, objavili su iz Lazarice.

Članive tamošnjeg Kola srpskih sestara će se brinuti za nabavku kućnih potrepština i opremanje stana, a zahvaljujući članovima crkvenog odbora obezbeđen je deo nameštaja i bele tehnike.

„Naročito blagodarimo bratu Mićku Mihajloviću (prilog od 3.000 dolara), bratu Voji Iliću (servis auta, registracija, detaljno čišćenje i novčani prilog za auto), Suzani i Vasi Despotović – BEO Travel (avionska karta za sveštenika), sestri Milici (bračni krevet, frižider, veš mašina), bratu Boži (trpezarijski sto, dečji krevet), bratu Laletu (dečji krevet, stolić za dnevni boravak), kao i svim priložnicima“, piše na stranici Lazarice, uz napomenu da svi koji su u mogućnosti da pomognu treba da se obrate proti Miodragu ili bilo kojem članu crkvenog odbora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here