LDP i G17 Plus podržali “gej paradu”

0

Predstavnici LDP-a i G17 Plus saglasili su se i da je potrebno da svi državni organi, a pre svega tužilaštvo i sudovi, mnogo efikasnije nego do sada rade na prevenciji i sankcionisanju takvog nasilja, saopštila je GSA.

 

GSA je izrazila zadovoljstvo tim sastancima i stavovima LDP-a i G17 Plus, koji su održani 31. marta, nakon nedavnog razgovora sa Srpskom radikalnom strankom.

 

G17 Plus: Potrebno aktivno učešće države

 

GSA i G17 Plus su se saglasile i o nastavku saradnje i potrebi za narednim koracima u poboljšanju položaja GLBT zajednice, kao što je kreiranje državne strategije za borbu protiv nasilja i diskriminacije nad GLBT osobama i rešavanje njihovog statusa u Srbiji.

 

LDP, kao politička stranka koja se u prethodnom periodu najkonkretnije i najviše zalagala za izjednačavanje prava GLBT osoba u Srbiji, nastaviće tu podršku i kroz parlamentarne i partijske aktivnosti, a pružiće punu podršku održavanju "Povorke ponosa", uz prisustvo svojih stranačkih funkcionera, saopštila je GSA.

 

G17 Plus je takođe podržala održavanje "Povorke ponosa" i smatra da je obaveza države da obezbedi sve uslove za njeno uspešno održavanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here