Lord of the dance” u “Sava centru

0

Trupa "Lord of the dance", i Ginisov rekorder Fletli, ove godine slave 12 godina rada, a u maju 2008. nastupili su u "Beogradskoj Areni". O njihovoj popularnosti govori i podatak da će u okviru predstojeće turneje obići više od 115 gradova širom sveta.

 

 

– Oduševljena publika i burne ovacije su česte reakcije širom sveta koje direktno govore o kvalitetu plesača, koje sam imao privilegiju da dovedem na scenu – istakao je Fletli, te dodao da ih publika nagrađuje punim salama upravo zahvaljujući tome što njegova plesna trupa prenosi jedinstveni duh svojstven Ircima.

Grupa "Lord of the Dance” debitovala je na sceni 1996. godine u Dablinu, a već naredne godine postala je najplaćenija plesna trupa na svetu.

 

Neobičnu plesnu ekstravaganciju sa 40 plesača na sceni do sada je videlo više od 100 miliona ljudi širom sveta, a trupa drži apsolutni rekord londonske "Vembli arene” gde su nastupali čak 21 veče zaredom.

 

 

Interesantno je takođe da je prosek godina među plesačima u trupi 22, a da je za njih tokom protekle decenije kreirano preko 600 različitih kostima.

 

Još jedan podatak, koji mali broj fanova ovog plesa zna, jeste da tvorac "Lord of the Dance” Majkl Fletli nije Irac, već je Amerikanac!

 

Pored brojnih rekorda koje je oborio sa plesnom predstavom, sam Fletli se upisao i u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najbržim nogama koji može da odstepuje 35 stepova u sekundi. Svoje noge osigurao je na 40 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here