Le Pen: Uništiću Evropsku uniju!

0

Evropa treba prestati da gleda američkim naočarima: Marin Le Pen
 

"Želim uništiti Evropsku uniju, a ne Evropu! Verujem u Evropu nacionalnih država. Verujem u Evropu zasnovanu na saradnji. Ali ne želim Evropsku Sovjetsku uniju", jasno je poručila Le Pen i dodala da ne veruje u mirovni projekat Evropske unije.

 

"Ne. Evropa je rat. Ekonomski rat. Povećalo se neprijateljstvo među zemljama. Nemci se ponižavaju opisom da su okrutni, Grci da su prevaranti, a Francuzi da su lenštine. Gospođa Merkel ne može otputovati ni u jednu evropsku državu bez obezbeđenja stotine policajaca. To nije bratstvo".

 

Le Pen Evropsku uniju vidi kao štetno, birokratsko i antidemokratsko čudovište.

 

“EU je antidemokratski monstrum“

 

"Milioni su umrli na putu slavne francuske prošlosti kako bi naša zemlja ostala slobodna. Danas jednostavno dozvoljavamo da nam pravo na samoodređenje bude ukradeno", smatra Le Pen.

 

"Budite oprezni gospođo Merkel! Nemačka politika će dovesti do eksplozije EU"

Le Pen smatra da bi Evropa trebala prestati gledati američkim naočarima i napokon razviti sopstveni stav. Ne možemo Rusiji deliti lekcije ako istovremeno stavljamo crveni tepih za Katar, Saudijsku Arabiju i Kinu.

 

Kontroverzna francuska političarka najavila je i svoju kandidaturu na francuskim predsedničkim izborima 2017. godine na kojima se nada da će ući u drugi krug. Svoj intervju završila je rečenicom:

 

"Ne treba težiti tome da se nekome bude gospodar, ali ni da se ikome bude rob".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here