Beograd na listi skrivenih evropskih dragulja

0

Pogled sa Kalemegdana: Pobednik i Ušće
 

Stručnjaci uz oblasti turizma ovog renomiranog sajta obišli su Evropu u potrazi za mestima koja će vam priuštiti beg od gradske vreve i objavili ih u onlajn (besplatnoj) knjizi "50 zaista nezaboravnih iskustava koja će vam inspirisati odmor". Njihova lista obuhvata sve – od nepoznatih sela sa skrivenim plažama, gradova sa burnim noćnim provodom, pa sve do autentične kuhinje.

Beograd je u knjizi opisan kao odlično mesto za zabavu, a autori su se osvrnuli i na nepokolebljivi duh Beograđana tokom NATO bombardovanja, ali i negativnu medijsku kampanju koja je našu zemlju izolovala od sveta.

 

"Beograđani su 1999. dok su padale bombe držali koncrete na trgovima i mostovima. Dugogodišnja negativna medijska slika o Srbiji i njenom energičnom glavnom gradu držala je turiste podalje od ovog područja, ali sada su se stvari promenile i stranci sada mogu da provere ono što su lokalci oduvek znali – Beograd je stvarno grad provoda", opis je naše prestonice u ovoj knjizi.

Beogradski krovovi: Inspiracija Duška Radovića dok ih je gledao sa vrha Beograđanke
 

Autori su naglasili i da je "Beograd intelektualno svratište" koje nudi raznovrstan noćni život – od splavova na rekama, fensi restorana i barova do bomeske četvrti Skadarlije.

"Većina inostarnih muzičara nastupa u Sava centru, a leti se održava i Egzit festival u Novom Sadu, jedan od najboljih u Evropi, samo sat vremena vožnje od Beograda", stoji dalje u opisu.

"Lonli planet" je Beograd stavio na listu rame uz rame sa gornjim podunavljem u Nemačkoj, netaknutom plažom u Kabo de Gata u Španiji, uživanjem u morskoj hrani u portugalskom selu Vila de Bispo… Pored našeg glavnog grada na listi se nalaze i komšijske zemlje – Hrvatska, Makedonija i Crna Gora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here