Smrta Radomira Antića potresla je svetsku sportsku javnost, a telegrami saučešća, kao i brojni tekstovi iz prošlosti fudbalskog velikana nižu se u Španiji i Srbijii. Jedna od brojnih priča iz života Antića odnosi se na “duel” sa španskim novinarom o kome je ispričao tokom gostovanja u emisiji Poligraf kod novinara Jugoslava Ćosića.

Naime, Antić je otkrio kako je posle izjave o Radovanu Karadžiću, svojevremeno morao da plati kaznu od 12.000 evra. Njega je tužio novinar lista “El Pais” Herman Terc i dobio Antića na sudu posle presude Vrhovnog suda Španije. Tako je proslavljeni stručnjak morao da plati kaznu jer je novinara, između ostalog, nazvao “nacionalistom” i “fašistom”.

– Posle jednog intervjua u kojem sam branio Radovana Karadžića, rekao sam novinaru da je on nacionalista, da uopše ne poznaje ukupnu situaciju na našim prostorima. Zbog njegove prošlosti i njegovog oca, nazvao sam ga fašistom. On me je tužio, a ja sam platio kaznu s velikim zadovoljstvom. I uvek sam bio taj koji je, kada je Srbija u pitanju, branio naše interese – rekao je Antić.

Na pitanje novinara da li je promenio mišljenje o Radovanu Karadžiću, Antić je odgovorio da ostaje pri svom mišljenju.

2 COMMENTS

  1. Posle Fudbalskog Svetskog prvenstva u Africi neke novine su bile objavile i članak da je Antić tražio sudskim putem da mu se isplati 2 miliona eura.Ne znam da li je dobio sud ali to je bilo objavljeno.Ljubitelji fudbala znaju da se u tom sportu vrte velike pare.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here