Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk poručio je da je Novak Đoković dobrodošao na Floridu.

Bivši američki teniser kritikovao je odnos australijskih vlasti prema srpskom teniseru i istakao da on nije kriminalac i da nije zaslužio tretman koji je imao u Australiji.

– Ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv koronavirusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Ali ono što mu se dešavalo u Australiji zaslužuje sve kritike, jer on nije kriminalac, već ima svoj stav prema vekcinaciji. Ne sumnjam da je narušio svoj imidž, ali istao tako njega smatram jednim od najpametnijih tenisera na turu, a to je pokazao bezbroj puta – kazao je Blejk.

Direktor Mastersa u Majamiju smatra da su se australijske vlasti loše odnosile prema prvom reketu sveta.

– Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac – zaključio je Blejk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here