EPa-EFE

Džon Mekinro i Boris Beker bili su iznenađeni partijom koju je Novak Đoković prikazao u polufinalu Australijan opena gde ga je savladao Janik Siner.

Đoković je doživeo poraz pre finala prvog grend slema u sezoni i nije odbranio titulu. Mekinro je naveo da ga je Đoković iznenadio.

– Ono na šta sam navikao i uvek odavao priznanje Đokoviću je sposobnost da se brzo prilagodi ovim mlađim igračima. Zato mi je sada neverovatno koliko je Novak bio „ravan“ i kako je izostala promena garda – rekao je jedan od najboljih tenisera u istoriji.

Što se tiče mladog Italijana…

– S druge strane, Siner se sjajno kretao, bolje od Novaka, što mi je nezamislivo za meč na tri dobijena seta. Bio sam još više impresioniran kada je i posle izgubljene prilike da završi u tri seta bio sposoban da nastavi dalje da gura i u četvrtom setu. Momak je pokazao mentalnu čvrstinu – istakao je Mekinro.

Boris Beker, nekadašnji Đokovićev trener, imao je svoje viđenje okolnosti.

– Nisam iznenađen da je Janik pobedio, ali jesam načinom na koji je to učinio. Zapravo je morao da pobedi u trećem setu. Simpatični Južni Tirolac je već “kucao na vrata” prošle godine i sada je “porastao”. Zadržao je pribranost, servirao je dobro do kraja. Činjenica da Novak Đoković, najbolji riterner svih vremena, nije imao nijednu brejk loptu protiv Sinera je priča meča – naglasio je Beker.

Ipak, Nemac je našao pozitivne strane u Novakovom ponašanju.

– Po pitanju forme, ovo nije bio Đokovićev najbolji Australijan open. Mučio se sa formom, ritmom i servisom na svim mečevima. I sada je naišao na jačeg protivnika. To je bila iznenađujuća slika. Obično ga ne vidimo tako opuštenog posle poraza, možda je shvatio da nije u formi, da nije izgubio jer nije imao sreće, već je protivnik bio bolji. To je odlika šampiona, shvatanje da nije bio njegov dan – rekao je Beker.

Da je Siner u neverovatnoj formi potvrdio je u finalu gde je savladao Danila Medvedeva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here