Lek za niške rane je u Kvakenbriku

0

Jedan od najboljih pojedinaca u ekipi FMP-a tokom kup vikenda bio je centar Predrag Samardžiski. Reprezentativac Makedonije odlično je obavio posao u reketu, a iskazao je i fanatičnu borbenost.

 

"Zadovoljan sam pruženim u Nišu, nedostaje nam trofej da užitak bude potpun. Svi u klubu treba da budemo ponosni, pokazali smo i sebi i drugima da imamo kvalitet za mnogo bolje rezultate nego one koje smo postigli u NLB ligi. Igrači Partizana pokazali su da imaju mnogo više zrelosti u ovakvim završnicama. Iskusni igrači pogodili su trojke u bitnim trenucima, dok smo mi trošili energiju na raspravu sa sudijama. Bili smo iziritirani serijom loših sudijskih odluka po našu ekipu. Nažalost, pehar nam je izmakao i ostaje nam da još jače radimo kako bismo napali ostale trofeje", rekao je Predraga Samardžiskog za klubski sajt.

 

Stručni štab i igrači FMP-a odmah po povratku iz Niša krenuli su u evropsku avanturu. Samo par sati po povratku u srpsku prestonicu uputili su se ka aerodromu „Nikola Tesla“, gde su preko Frankfurta nastavili put ka severu Nemačke, malenom gradu Kvakenbriku.

 

Zašto tako Jovšiću?

 

Vlade Đurović je kao i uvek dao iscrpnu analizu finalne utakmice sa Partizanom. Trebalo bi istaći i džentlmensku čestitku Partizanu i pored gorčine u ustima.

"Partizan ređa trofeje i svaka mu čast. FMP je ostvario uspeh, neću da pričam o pehovima i odsustvu Andreje Milutinovića. Ne mogu ipak da se otmem utisku da smo izveli gotovo isti broj slobodnih bacanja kao i Partizan, a igrali smo pasivnu zonu. Sudija Milivoj Jovčić nije bio korektan, ovo moram da naglasim", rekao je trener Vlade Đurović.

A, pošto je đavo presekao špil već u Nišu, krenulo je neplanirano zbog više sile i na putu. Štrajk „Lufthanze“ blokirao je vazdušni saobraćaj u Nemačkoj, pa je bilo nemoguće stići avionom do Bremena. Zato su se „panteri“ iz Frankfurta zaputili autobusom na petočasovnu vožnju ka konačnom odredištu u blizini Bremena. Neizvesno je i kako će se Beograđani vratiti u Srbiju…

 

"Istina je da smo iscrpljeni, ali pokušaćemo da se oporavimo do utakmice. Želimo pobedu kojom bismo zacementirali prvu poziciju u grupi pred četvrtfinale. Dobili smo prvi meč sa šest poena razlike, ali nećemo razmišljati o porazu uz bolji međusobni skor. Kalkulacije nas ne zanimaju", poručuje Predrag Samardžiski.

 

Poslednji problem, a može da se kaže i prvi u nizu, je zdravstveni bilten. Pored ranije povređenog Andreje Milutinovića protiv Artlanda neće igrati Filip Čović zbog nezalečene povrede rebara i Miloš Dimić zbog reakcije na dobijeni udarac u polufinalnom meču kupa sa Radničkim.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here