Najbolji teniser sveta Novak Đoković često je na meti kritika stranih medija, pa tako i posle osvajanja Australijan opena, privlači veliku pažnju. 

Poslednji u nizu je tekst u uglednom francuskom listu „Lekip“ gde je autorka Kristal Bone iznela skandalozne stavove.

– Zašto volimo nekoga? Ili da suzimo priču, zašto volimo jednog sportistu više od drugog, na primer? Imali ste taj osećaj iznerviranosti kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australijan open. Tip ga je osvojio devet puta, ima 18 grend slemova, skoro kao Rafa Nadal i 310 nedelja je prvi, baš kao Rodžer Federer, napisala je Bone za Lekip.

Ona je potom opisala i svoje viđenje meča srpskog tenisera.

– Nole bi mogao da igra protiv ljuskavca i opet biste oklevali da navijate za njega. Postoji više hipoteza za to – možda je to njegov oholi stas, ali ako ste bili fan Ivana Lendla, onda verovatno to nije razlog. Možda je to što je došao posle tandema Federer-Nadal, što bi ostavilo malo ljubavi za njega. Ili možda baš zbog njegove prevelike želje da bude voljen, kao što je uvek ljubazni Nik Kirios rekao – „Želi da bude toliko voljen da ne mogu da ga podnesem”.

Ona je potom ironično iznela mišljenje o poslednjem Grend Slemu u Australiji, a posebno je kritikovala povredu koju je srpski teniser doživeo.

– Istina je da mu ništa ne pomaže. Bilo da lomi reket ili je pažljiv prema skupljačima loptica, u najgorem slučaju vas to nervira, u najboljem vas je baš briga. U Melburnu je tvrdio da je igrao sa pokidanim trbušnim mišićem veličine 2,5 centimetara. Sa takvim stvarima bi se mučili čak i ‘Avendžersi’. Ne zaboravite, on osvaja Australijan open servirajući 200 kilometara na sat sa Marijanskim rovom u stomaku. On vas nervira. Ne zato što je uradio više od tebe, već te samo nervira, završila je Bone.

9 COMMENTS

  1. Veoma volim Novaka i ne propuštam njegove mečeve, ali se slažem sa konstatacijom da ima potrebu da bude voljen, a u tome ne uspeva. Zbog toga i mene nervira kada se publici uvlači… Kada već zna da ga ne vole, trebalo bi samo dostojanstveno da igra i ne pokušava da se udvara publici. Čemu pokušaj izmamljivanja skandiranja na sve četiri strane kada to ne prihvata nijedna publika, osim, naravno, naših ljudi. Treba hladno i uzdržano da se ponaša, a to bi mu možda donelo više popularnosti?

  2. Добар је глумац, “играч” у трци за велику лову, прави драму на терену, што наплаћује… Ма нико га не воли!

    • Pa šta je loše rekla? Tačno je da očajnički pokušava da bude voljen i mene to nervira kao i svako ko bi se ponašao slično. Volim kad pobeđuje i poštujem ga ali volim samo svoju porodicu i drugove. Zašto bi voleo sportistu koji zarađuje milione.

  3. Pa šta je loše rekla? Tačno je da očajnički pokušava da bude voljen i mene to nervira kao i svako ko bi se ponašao slično. Volim kad pobeđuje i poštujem ga ali volim samo svoju porodicu i drugove. Zašto bi voleo sportistu koji zarađuje milione.

  4. Strasno kakva zapadnjacka, varvarska, anglosaksonska histerija u medijima. Ocigledno da ih mnogo boli sto ce jedan Srbin, Balkanac, pravoslavac biti najbolji teniser u istoriji belog sporta. Ovo je ocigledan primer mrznje, licemerstva i bezobrazluka. Takav tekst napisati o jednom od najboljih sportista u istoriji, sramotno, ljigavo i perfidno. Nemam reci da opisem koliko odvratno i ogavno napisano od strane zene koja je toboze novinar. Dzaba svo njihovo upinjanje i blacenje nista im nece pomoci da sprece Novaka da postane GOAT za sva vremena. Ziveli!!!

  5. Još pre deset -dvanaest godina sam rekao da treba da (biću korektan)izvrši veliku nuždu na sred centralnog terena ,ili bar malu,ali da bude okrenut prema Vojvotkinji od Kenta ,Kembridža,Velsa i ostalih Kamila ,i Midltona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here