V. Sekulić
Hvala, dobri ljudi: Direktor bolnice dr Zoran Perić

Teška situacija Opšte bolnice u Pasjanu koja već neko vreme kuburi sa svime što je neophodno za funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove, o čemu smo nedavno pisali, nije prošla nezapaženo kod naših vernih čitalaca ni na drugom kraju sveta.

U prilog tome govore i novopristigle donacije za bolnicu u Pasjanu, koja obezbeđuje lečenje Srba u Kosovskom Pomoravlju. Da bi lekari mogli da zbrinu pacijente na pravi način, pomoć od 1.500 dolara u to ime poslala je naša redovna čitateljka i učesnica u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, Ana iz Kanbere. Još 200 dolara uputila je i plemenita Ljubica Vidaković iz Benkstauna, predgrađa Sidneja, koja se na ovaj način pridružila velikoj porodici humanista širom sveta.

O prispeću ovih donacija u prestonicu Srbije obavestili smo i dr Zorana Perića, direktora bolnice u Pasjanu, koji je od srca zahvalio. Novac će narednih dana, u dogovoru sa dr Perićem, biti utrošen za kupovinu jednog od neophodnih aparata, a biće svečano uručen u beogradskom Dopisništvu “Vesti”, što ćemo kao i uvek, verno zabeležiti slikom i rečju, u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Još jedna lepa vest svakako je i to da Ana iz Kanbere nije zaboravila ni svoje mlade štićenike iz orahovačke gimnazije, kojima je uputila 250 dolara kao dvomesečnu stipendiju za braću Dušana i Nikolu Čukarića. Ovaj dar je već na putu onima kojima je namenjen, a čim se nađe u rukama braće Čukarić, to ćemo i zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojoj dobročiniteljki iz daleka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here