Leto na Jahorini počinje 29. juna

0

Danas je na Jahorini održana konferencija za medije povodom predstavljanja planova i programa letnje sezone na ovoj olimpijskoj planini. Letnja sezona počinje 29. juna a Jahorina već sada bogatstvom zelenih boja mami sve veći broj posetilaca, odlična je za beg od vrelih letnjih temperatura i gradske gužve. Jahorina obiluje netaknutom prirodom, crnogoričnom šumom, planinskim izvorima, divljim konjima, planinskim stazama, brojnim biljem i bobičastim voćem. 

U vreme ekstremnih vrućina mnogi gosti nalaze trenutke razonode u aktivnostima koje Jahorina svakodnevno pruža u toku letnje sezone: panoramsko razgledanje planinskih vrhova, letnje sankanje, adrenalinske vožnje, šetnje označenim planinskim stazama, biciklizam, brdski biciklizam, vožnja kvadovima, dečije atrakcije, a naročito je popularna kod sportista za visinske pripreme. Jahorina je planina za sve i pogađa svačiji ukus, a svojom bogatom ponudom nesebično nudi razonodu i odmor za sva čula 365 dana u godini.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić rekao je:

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vam najavim i predstavim sve planove za letnju sezonu na Jahorini koja će zvanično početi u subotu 29. juna. Kao što ste mogli da primetite prilikom dolaska planina je najlepša leti, a mi smo se potrudili da zanimljivom ponudom postane i omiljena destinacija za odmor tokom vrelih letnjih meseci. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da nas posete i u toku letnje sezone jer smo pripremili zaista zanimljivu ponudu, a u toku su i novi projekti pa uskoro očekujemo završetke radova na izgradnji boba na šinama čija će dužina biti 2,5 km i ambijentalnog uređenja na vrhu planine. Uz ustaljene sadržaje poput vožnje šestosedom, letnje sankanje, biciklizam i brdski biciklizam pripremili smo i organizovane planinske šetnje sa vodičima koji će uz istorijske činjenice i zanimljivosti o Jahorini voditi grupe ili pojedince u jahorinsku avanturu.

Jedan od noviteta je i teretana na otvorenom koja je nedavno izgrađena i koja se nalazi na 1620 m.n.v. i odlična je kako za rekreativno vežbanje tako i za pripreme sportista. Mislili smo na sve kategorije gostiju pa smo za njih pripremili promo pakete i posebne popuste za školarce, mlade, roditelje i penzionere. Jahorina će biti domaćin mnogobrojnim događajima, počevši od Jahorina Ultra Traila koji će početi 26. a trajati do 28. jula, zatim biciklistička Trka kroz Srbiju čiji će start biti na Jahorini 29. jula, a tu je svakako i humanitarna “Trka za život” koja je planirana za 10. avgust dok je predstava “Đurologija“ zakazana za 17. avgust, a Jahorina bike spust koji će zabaviti sve posetioce održaće se 31. avgusta.“

U okviru letnje ponude Jahorine predstavljen je  jedinstven i potpuno novi vid prirodnih druženja uživo sa poznatim javnim ličnostima regiona pod nazivom „Sasvim blisko sa poznatima na Jahorini“ o kojem su nešto više govorile koautor i voditelj programa poznata novinarka i TV voditeljka Nataša Petrović i redovna saradnica i voditeljka programa iskusna urednica i novinarka Sanja Košarac.

Nataša Petrović je pozvala sve da budu učesnici projekta i dodala:

– Nakon uspešno završene zimske sezone, Olimpijski centar nastavlja dalje, kreiramo leto, tamo gde je živela zima. U okviru letnje sezone na planini, vođeni zajedničkom idejom, da se vratimo prirodi, došli smo do organizacije jahorinskih druženja uživo koja smo nazvali „Sasvim blisko sa poznatima“. “Sasvim blisko sa poznatima“ održavaće se u prijatnom ambijentu hotela “Vučko“, svake druge nedelje tokom jula i avgusta meseca. Prvo druženje zakazali smo za 07. jul od 14 sati dok je naredno 21.jula, zatim 4. avgusta, 18. avgusta i poslednje 1. septembra. Želja nam je da u društvu sa nama bude što više onih koji su u skladu sa prirodom,  ne samo ljudi iz naše zemlje, nego i iz komšiluka, onih koji vole planinski ambijent, nepretenciozna druženja, koji poštuju dijalog i srdačni domaćinski pristup. I naši poznati gosti pažljivo su odabrani, svi oni su svojim ličnostima primeri zdravog odnosa prema sebi, bliskim ljudima i društvu u celini. Verujemo da ce „Sasvim blisko sa poznatima“ privući veliki broj posetilaca koji ce ovo leto sa Jahorine, upisati u neka od svojih najlepših sećanja.“

Sanja Košarac je istakla važnost ovog projekta kao i odličnu saradnju Olimpijskog centra Jahorina i Radio Televizije Republike Srpske koja je i medijski pokrovitelj koncepta promocije turističke ponude planine „Sasvim blisko sa poznatima“.

– Zadovoljstvo je sarađivati sa Natašom Petrović ali i Olimpijskim centrom Jahorina. RTRS i OC Jahorina, kako smo i navikli, svojim korisnicima nude samo najbolje tako da sa sigurnošću mogu reći da posetioce i goste projekta očekuje jedan domaćinski pristup i prijateljski odnos – rekla je Sanja Košarac.

Pročitajte zašto je OC Jahorina za 2019 godinu proglašena šampionom zimskog turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here