EPA/Necati Savas
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan komentarisao je u obraćanju naciji nakon sednice vlade izraelske napade na Pojas Gaze.

On je optužio vladu premijera Benjamina Netanjahua da imitira Hitlera i svakodnevno prelazi granicu u brutalnoj politici masakra koju sprovodi od 7. oktobra.

Osuđujući agresiju Izraela na grad Rafa u južnom pojasu Gaze, uključujući planiranu ofanzivu, Erdogan je rekao da je “licemerna politika zapadnih sila” razlog za smelost Izraela.

– Dok zapadne sile javno pozivaju Izrael na uzdržanost, istovremeno zatvaraju oči pred Netanjahuovim zločinima, krijući se iza Hamasa kao izgovor – rekao je Erdogan.

Obećao je da će nastaviti borbu protiv terorizma na njegovom izvorištu i sprečiti terorizam duž južnih granica Turske po svaku cenu.

On se dotakao i odluke američke administracije da proda i modernizuje avione F-16 Republici Turskoj.

– Zadovoljni smo pozitivnim ishodom našeg zahteva za F16, o čemu već neko vreme razgovaramo sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ukidanjem ograničenja za našu zemlju, nadamo se da će turska odbrambena industrija od sada još brže napredovati – naveo je Erdogan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here