Lične karte za azilante

0

Oko 250 azilanata iz više azijskih i afričkih zemalja koji su privremeno smešteni u sjeničkom hotelu Berlin i upravnoj zgradi kombinata Jelak u Tutinu uskoro će, o trošku države Srbije, dobiti azilantske lične karte koje će im omogućiti potpunu slobodu kretanja u Srbiji, podizanje novca u bankama i poštama, ostvarivanje prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, školovanje i drugo.
Lične karte azilanata puno će značiti i državi, jer će stalno moći da ih ima na oku, da im osigura bezbednost, ali i da ih lako pronađe ako počine neki prekršaj.
– Obezbedili smo dvojicu policijskih službenika koji će stalno raditi u azilantskim centrima Sjenica i Tutin, prioritet će im biti lične karte azilanata koje će im izdavati za sedam do osam dana, sa radom će početi za desetak dana, čim završe potrebnu obuku – ističu u novopazarskoj Područnoj policijskoj upravi.
Broj azilanata u Sjenici i Tutinu stalno varira, zbog svakodnevnog priliva sa Kosova i iz Crne Gore, preko prelaza Brnjak i Špiljani, ali i zbog težnje mnogih od njih da se što pre dokopaju neke od zapadnoevropskih zemalja. Za nepunu godinu dana kroz ova dva centra prošlo je više stotina nevoljnika iz celog sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here