Foto: Tanjug/AP
FK Mančester Siti

Fudbaleri Mančester Sitija slavili su posle preokreta sa 2:1 u duelu protiv PSŽ-a u 5. kolu grupne faze Lige šampiona. 

Od samog početka viđena je velika borba i visok tempo igre. Gosti su napadali i stvarali više šansi tokom prvog dela igre, ali je Siti bio konkretniji i tokom nekoliko napada dobro zapretili, ali je golman Kejlor Navas odlično reagovao i sačuvao gol. Parižani su imali mnogo sreće i pred kraj prvog poluvremena kada je Gundogan pogodio stativu.

U nastavku, viđeno je mnogo više uzbuđenja. Tako je Mpabe u 50. minutu doveo PSŽ u vođstvo, ali je njihovo slavlje trajalo do 63. minuta kada sterling poravnava rezultat.

Do kraja, Siti dolazi do potpunog preokreta. Marez je poslao sjajnu loptu za Bernarda na drugu stativu, ovaj sa mnogo osećaja “spustio” za Žezusa, koji je bio miran i precizan u završnici.

Do kraja meča se rezultat nije menjao, pa je Siti upisao pobedu i osigurao prvo mesto na tabeli.

U drugom meču Grupe A, Lajpcig je sa 5:0 u gostima savladao Briž.

U ostalim mečevima, u Grupi B, Liverpul je zadržao maksimalan učinak pošto je slavio protiv Porta sa 2:0. Poslednje kolo rešiće učesnike nokaut faze, pošto je Milan slavio protiv Atletiko Madrida sa 1:0 i probio se na 3. mesto sa 4 boda, koliko imaju i Madriđani, dok je porto drugi sa 5.

U Grupi C, Ajaks je pobedio Bešiktaš sa 2:1, posle preokreta i tako potvrdio prvo mesto u grupi sa maksimalnih 15 bodova iz 5 mečeva, dok je Sporting, u direktnom duelu za drugo mesto, slavio protiv Borusije Dortmund sa 2:1.

U Grupi D, posle pobede Intera nad Šahtjorom od 2:0, i Real Madrid je bio uspešan protiv Šerifa i slavio sa 3:0. Strelci za Madriđane bili su Alaba u 30. minutu, Kros u 45. minutu i Benzema u 56. minutu. U ovoj grupi je kolo pre kraja Real prvi sa 12 bodova, Inter ima 10, Šahtjor je obezbedio proleće u Evropi sa trećeg mesta i 6 bodova, dok Šahtjor nema šanse za dalji plasman jer ima samo jedan bod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here