Lipi besan napustio Beograd

0

Strateg aktuelnih svetskih šampiona imao je unapred osmišljen plan, ali stvari na sastanku u "Hajatu" nisu krenule baš kako je zamišljao. Predstavnici selekcija Srbije, Severne Irske, Slovenije, Estonije i Farskih Ostrva nisu želeli da prihvate njegov plan, pa je Lipi odjurio na aerodrom "Nikola Tesla" i vratio se u Italiju.

 

"Nema ništa od današnjeg dogovora. Svako ima svoje zahteve", rekao je Lipi dok je napuštao hotel, a piše "Press".

 

Dogovor je na kraju ipak postignut, zahvaljujući činjenici da je delegacija "azura" bez selektora odlučila da pristane na kompromis. Interese "orlova" zastupao je generalni sekretar FSS Zoran Laković, a instrukcije je dobijao od selektora Radomira Antića, koji se trenutno nalazi u Madridu.

 

Na kraju srpska delegacija je izvojevala diplomatsku pobedu i ispunila skoro sve želje. "Orlovi" će takmičenje početi na gostovanju Farskim Ostrvima, dok će plasman na EP pokušati da obezbede na poslednjem meču u Mariboru.

 

"Sve je bolje nego žreb do koga bi došlo da dogovor nije postignut. Svi su zatezali, ali su na kraju napravljeni kompromisi. Italijani su pristali da otkažu turneju koju su zakazali za jun 2011. godine i u tom terminu odigraju kvalifikacionu utakmicu. Zadovoljan je i selektor Antić", rekao je po završetku sastanka generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković.

 

On je zatim izveštače beogradskih medija upoznao sa zanimljivim dijalogom koji je vodio sa selektorom Italije Marčelom Lipijem.

 

"Odličan je tip. U jednom trenutku nam je rekao da je uspešan trener, jer nikada nije vodio svoj tim ili reprezentaciju protiv srpskih ekipa. Nije nam rekao da li će posle Mundijala predvoditi Italijane. Znamo da se posle titule u Nemačkoj odmarao dve godine", dodao je Laković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here