Ljajić: Neću se pomiriti s tim da je u Srbiji sve propalo

0

 Srbija ima šansu: Rasim Ljajić
 

On veruje da će njegova stranka, zajedno sa Demokratskom strankom koja je njen strateški partner, Srbiju izvući iz krize.

"Mi moramo da vratimo narodu optimizam i nadu da nije sve ptoonulo. Ne da ga lažemo i ne da mu obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo", rekao je Ljajić na osnivačkoj skupštini SDPS-a u Pančevu.

 

"Srbija ima šansu i nikada se neću pomiriti s tim da je sve propalo i da je sve isto kao što je bilo, uprkos tome što ima mnogo stvari koje su jako loše… korupcije i kriminala ima koliko god hoćete, ali nikada kao sada nije bilo više volje da se sa tom korupcijom i sa tim kriminalom obračunamo", poručio je Ljajić koji je i ministar rada i socijalne politike. Patriotizam u uslovima krize je, smatra Ljajić, da se nađu načini da zemlja očuva stabilnost – političku, ekonomsku i društvenu.

U vreme krize partije treba da pokažu odgovornost bez obzira da li je reč o stranci koja je u vlasti ili onoj koja je u opoziciji.

Istakavši da je u uslovima krize najvažnije pomoći najugroženijima, Ljajić je rekao da je Pančevo pravo mesto u kome je najviši procenat neuspešnih privatizacija u celoj Srbiji.

"Treba da se zapitamo šta je sa tim radnicima koji imaju više od 50 godina, a koji su ostali na ulici. Srbija ne može da ima toliko siromašnih i onih koji žive ispod granice siromaštva. U Srbiji ne sme da bude gladnih bez obzira na krizu", kazao je Ljajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here