“Lojalni smo EU, ali nećemo uništiti odnose sa Rusijom“

0

Srbija ne može da ugrozi odnose sa Rusijom: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić
 

"Mi jesmo lojalni EU, ali neka i oni poštuju naš nacionalni interes. Mi živimo u teškim uslovima, ali ne možemo da ugrozimo našu ekonomiju i odnose sa Rusijom da bi nas neko tapšao po ramenu", rekao je premijer Vučić na sednici Vlade, koja se povodom 100 godina od objavljivanja rata Srbiji održava u Nišu.

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je ovom prilikom da se Srbija i ranije, a posebno nakon obaranja malezijskog aviona u Ukrajini našla u delikatnoj situaciji i da se ta situacija znatno usložnjava.

 

On je ponovio da je Srbija spremna da prilagodi svoju spoljnu politiku zvaničnoj politici EU, što se od nje i traži u 31 poglavlju pregovaračkog procesa, ali da Srbija u odnosu na Rusiju mora da vodi računa ne samo o nacionalnim, nego o svojim ekonomskim interesima.

 

"Projekat `Južni tok` za nas nije pitanje od nacionalnog već pitanje od ekonomskog značaja. Sankcije Rusijim značile bi slom naše ekonomije", rekao je Dačić.

 

On je istakao da srpska diplomatija čini maksimum napora da izbalansiranom politikom sačuva dobre odnose i sa EU i sa Rusijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here