Marina Pešić
GLAVNA ZVEZDA: Nele Karajlić

Prvo izdanje Rok maratona, koje će biti održano 18. novembra u velikoj sali novosadskog SPENS-a, najavljeno je na konferenciji za novinare u beogradskom klubu Antishop Elektropionir. Na jednodnevnom festivalu će nastupiti Nele Karajlić, Sanšajn, Zoster, Goran Bare i Majke, Kanda, Kodža i Nebojša i Kilo Kilo Banda.

Glavna zvezda, Nele Karajlić, koji od 2018. nastupa s bendom Osiromašeni uranijum, u svom stilu se osvrnuo na ime pratećeg sastava:

– Raspadanje uranijuma traje oko dve hiljade godina, tako da će mi bend jako dugo trajati, barem dva milenijuma. Drugi bendovi su se raspadali gde sam svirao, a ovaj sigurno neće. Upakovali smo se u divnu celinu. To je, na neki način, produžetak moje “stare” karijere. Svaki koncert, koliko god da sam puta svirao u Novom Sadu, za mene predstavlja nov izazov, a naročito kad se sviraju ovako fine manifestacije kao što su maratoni, gde ljudi odmah vide energiju jednih, drugih, trećih i gde se svi nadovezuju. Pozivam publiku da dođe 18. novembra, da se malo opustimo uz dobru svirku koja će probuditi pozitivnu energiju. Karajlić se prisetio da je poslednji put pevao u Novom Sadu na Velikom trgu za doček 2020.

– Kako nam je ta godina donela koronu, moj savet je onda da ne zovu Neleta da svira za bilo koju Novu godinu – rekao je u šali. Podsetio je da je u poslednje vreme redovan član benda i mladi operski pevač Nemanja Crnatović, koji pesmama daje novu boju. A što se tiče repertoara…

– Uvek malo ljuljamo, talasamo. Zagrabimo osamdesete, sviramo ono što publika najviše traži i voli.

U ime Sanšajna, obratio se basista i prateći vokal Branko Spasić, koji je, uz priču o festivalskom nastupu, najavio:

– U SPENS-u je uvek spektakl. Jaka, snažna energija, rifovi – to je ono čemu se uvek radujemo, pa i ovog puta. Svaki susret s našom publikom je prava razmena radosti.

Spasić je dodao:

– U toku je produkcija novih pesama, publika odlično reaguje na njih. Stalno radimo na novitetima. Rok maraton se, kako je istaknuto, organizuje bez finansijske pomoći sponzora i institucija, te je jedina podrška ona koja stiže od strane publike.

Branko Spasić (Sanšajn) i pi-ar festivala Andrea Magazin

Raduju se nastupu

Bend KKN aktivno koncertno promoviše aktuelni album “Beton”. Gitarista grupe Nenad Pejović je istakao:

– Uvek smo uvežbani, tako da, kad dobijemo ovakav poziv kao za Rok maraton, odmah smo spremni. Veoma se radujemo svirci u Novom Sadu. Tamo, uz Beograd, sviramo, verovatno, na najvećem broju različitih mesta. Bilo nas je na trgovima, festivalima, u klubovima, knjižarama, pivnicama… Koncert je način da se današnja teskoba bar malo otkloni.

1 COMMENT

  1. Gresis Nele: Zabranjeno pusenje je jos uvek top bend. Samo sto ti nisi vise pevac. Sve pesme od muzike do reci je napravio Davor Sucic alias Sejo Sexon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here