Tanjug
Zlatibor Lončar

U poslednja 24 sata testirano je 8.395 osoba, od kojih je koronavirusom zaraženo još 311 ljudi, dok je preminulo 8 pacijenata, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Na respiratoru je 146 pacijenata. Od početka epidemije testirano 686.488 osoba.

 

 

– Više nemamo vremena da čekamo da se isprazni jedna kovid bolnica i da je vraćamo u normalan rad. Kako se oslobađa jedan deo bolnice, moramo da ga osposobimo i vratimo za uobičajene pacijente, kaže ministar. Prinuđeni smo to da radimo zbog priliva negativnih pacijenata – dodaje Lončar dodajući da ne sme biti opuštanja.

– Do smanjenja došlo zbog poštovanja mera. Ako se vratimo na stare navike, vrlo brzo ćemo sve ove brojeve da anuliramo – navodi minnistar.

Vanredna situacija zbog epidemije koronavirusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mera zaštite proglašena je danas u Opštini Temerin.

Koordinator opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je da je epidemiološka situacija u tom gradu znatno bolja u odnosu na prethodni period.

Naveo je da bolnica polako prelazi u nekovid bolnicu i da vojska radi dezinfekciju.

Institut “Torlak”, jedna od ustanova u kojoj se može obaviti test na koronavirus na lični zahtev, saopštio je da građani bez zakazivanja svaki dan, osim nedelje, mogu da obave PCR test na Covid-19 na sopstveni zahtev.

– Nije potrebno zakazivanje, a rezultati se dobijaju istog dana – piše u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here